Asun Mellunmäessä yhdessä vaimoni ja kahden kouluikäisen lapsen kanssa. Koulutukseltani olen kulttuurituottaja (AMK) ja työskentelen Työväen Sivistysliitossa tuottajana.

MITÄ?

Tällä hetkellä ison osa vapaa-ajastani vie perheen ja musiikkiharrastuksen lisäksi Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastojaoston puheenjohtajana toimiminen. Korona-aika koettelee kulttuurikenttää kun tapahtumia ei voi järjestää entiseen tapaan. Helsinki pyrkii kaikin keinoin helpottamaan kulttuurikentän ahdinkoa tukemalla kentän toimijoita. Syksyllä jaosto myönsi 3 miljoonaa euroa lisätukea koronakriisistä selviytymiseen kulttuurin kentällä toimiville helsinkiläisille yhteisöille. Päätöksistä löytyy lisätietoa täältä: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kulttuuri-ja-kirjastojaosto-poytakirjat

Olin viime vuonna ehdolla eduskuntaan ja tässä alla on joitain poimintoja kampanjastani. Olen keväällä 2021 ehdolla Helsingin kaupunginvaltuustoon kuntavaaleissa. Tie politiikassa jatkuu siis edelleen.

ÄÄNESTÄ SIVISTYS EDUSKUNTAAN
Olen SDP:n ehdokas kevään 2019 eduskuntavaaleissa Helsingissä. Puoluevalinta oli minulle helppoa, sillä SDP ajaa tavallisten ihmisten asioita ja tekee töitä oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta, jotta meillä olisi vapaa maa ja tasa-arvoinen Suomi. Hyvinvointivaltion puolustaminen on minusta niin tärkeää, että sen eteen on tehtävä jatkuvasti töitä.

Vaaliteemat

Teemojani näissä vaaleissa ovat:

  • taide ja kulttuuri
  • sivistys ja koulutus
  • nuorten hyvinvointi

Tältä sivulta löydät tarkemmat tiedot teemoistani. Päivitän tämän sivuston blogia ja lisään sinne kirjoituksia ajankohtaisista aiheista.

Työ ja vapaa-aika

Töitä olen tehnyt koko aikuisikäni mm. siivoajana ja kahvilatyöntekijänä. Vuodesta 2004 aloitin työt TSL:n Helsingin opintojärjestössä ensin tapahtumien ja kurssien tuottajana ja vuosina 2013-2018 toimin järjestön toiminnanjohtajana. TSL:n tuottajana järjestän mahdollisimman monipuolisia tapahtumia kansankulttuurista klassisen musiikin konsertteihin.

Vapaa-aikaani vietän perheeni kanssa ja sen lisäksi harrastan juoksemista ja kitaransoittoa bändissä.

Olen Elävän Musiikin Yhdistys ELMU ry:n hallituksen puheenjohtaja. HUOM! jätin ELMU ry:n hallituksen puheenjohtajan toimen joulukuun alussa 2019. Olen tällä hetkellä yhdistyksen rivijäsen.

KIRJOITUKSIA TUOMAKSEN KYNÄSTÄ:


Minusta sanottua:

”Tuomaksella on hyvää arkijärkeä ja vahva kokemus järjestötoiminnasta. Hän ymmärtää, milloin kannattaa takoa ja milloin odottaa otollisempaa hetkeä. Arvoiltaan Tuomas edustaa vahvasti nykyaikaa: Suvaitsevaisuus ja tasa-arvo ovat hänelle tärkeitä yksilönvastuuta unohtamatta. Tuomas on minun ehdokkaani, sillä tiedän hänen saavan minulle tärkeitä asioita eteenpäin.

Niklas Koppatz, Opettaja