Kategoriat
Uncategorized

Helsinki tarvitsee monenlaisia ilmastotekoja

Helsingin kaupunki on ollut aktiivinen ilmastotekojen suhteen Helenin kautta. Uusiin teknologioihin on investoitu ja lisää on suunnitteilla. Se on hyvä asia ja auttaa kaupunkia tavoitteessaan kohti hiilineutraalia Helsinkiä.

Helsingin kaupunki on ollut aktiivinen ilmastotekojen suhteen Helenin kautta. Uusiin teknologioihin on investoitu ja lisää on suunnitteilla. Se on hyvä asia ja auttaa kaupunkia tavoitteessaan kohti hiilineutraalia Helsinkiä. En ole teknologia-asiantuntija, mutta minusta näiden sinällään tarpeellisten isojen teknologiainvestointien varjoon on jäänyt vaikuttavia ja yksinkertaisia tekoja. Kaupungilla on satoja kiinteistöjä, joissa palaa valot turhaan, kun tiloja ei käytetä. Myös tilojen lämpötilaa optimoimalla voi saada valtavia säästöjä – sekä rahassa että hiilidioksidipäästöissä. Myös kaupungin kiinteistöissä pätee sama totuus kuin kotitalouksissa: Pienet teot ovat suuria.

Olen ehdolla kevään 2021 vaaleissa kaupunginvaltuustoon, jossa aion edistää kaupungin kiinteistöjen käytössä myös niitä pieniä vaikuttavia tekoja.

3 vastausta aiheeseen “Helsinki tarvitsee monenlaisia ilmastotekoja”

Toi on niin totta. Tätäkin kirjoittaessani sunnuntaina kello 17 on Käpylän peruskoulun rappukäytävässä valot päällä. Ketä varten? Tien toisella puolella Luonnontiedelukion pihavalot on päällä 24/7 kesät talvet. Pelkästään noilla voisi säästää parin kerrostalokaksion kulutuksen verran sähköä ilman ainuttakaan investointia.

Yritän säästää sähköämme ja laitan valot vasta kun menen ko huoneeseen ja tai kesällä laitan vasta – jos on aurinkoista -v asta kun aurinkokultamme menee ns mailleen. On ulkona vielä Jouluvaloja, on. On monta asiaa missä pitäsi säästää, ettei tarvita uutta atomivoimalaa -eikös ole totta?

Näin on, monesta paikasta voimme säästää sähköä.
y.t. Tuomas Finne

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *